Köpa bin

Dags att skaffa egna bin? GRATTIS

till en meniningsfull fritid! Bisamhället upphör aldrig att fascinera, och jag vågar påstå att man aldrig blir fullärd. BEEhappy erbjuder övervintrade samhällen och avläggare, s k konstsvärmar. Jag uppskattar att du förbokar i god tid, så att vi hinner planera för leveranserna på ett bra sätt.

SÅ HÄR GÅR DET TILL 
När din beställning är tillgänglig bekräftas den via mejl eller sms. I samband med det kommer du att debiteras en reservations-avgift à 500 kr för avläggare och 1000 kr för ett övervintrat samhälle. Den ska då betalas omgående för att visa och säkerställa att din beställning är seriös. Reservationsavgiften har du tillgodo när resten av beloppet ska betalas. Om BEEhappy inte kan fullfölja beställningen så får du såklart dina 500 kr tillbaka. Bisamhällena hämtas på Alnö, efter överenskommelse med dig. 


TRYGGHET OCH KVALITET

Vi är måna om att du ska få fridsamma bin att jobba tillsammans med. Det ska kännas lustfyllt och spännande (på rätt sätt!). BEEhappys drottningar håller hög kvalitet och styr bisamhället därefter. De är flitiga, fridsamma och svärmtröga. Tidigare kunder kan berätta om hur nöjda de är och hur både de själva och biodlandet har vuxit och utvecklats. 


AVLÄGGARE/KONSTSVÄRM

En klok start för dig som är nybörjare. Under första säsongen kan du följa hur bisamhället växer och utvecklas. Bisamhället producerar honung året därpå.


6 ramar LN med årets buckfastdrottning, 3-4 ramar med ägg/yngel och bin, 2-3 med foder och pollen. 


Du väljer nordiska eller buckfastbin, bereonde på var du bor.


Avläggaren säljs i en låda av vaxad wellpapp, tålig för väder och vind. Du får med dig fler bin eftersom vi slipper störa både dem och drottning vid leveransen. Du kan sedan flytta över bisamhället till den egna kupan där hemma i lugn och ro. Wellpapplådan kan du återbruka själv eller lämna till miljöstationen.


Klar för leverans i mitten av juli. Avläggaren hämtas på Alnö, kvällstid, i överenskommelse med dig.


PS. Har ni inget eget kupmaterial så kan det ordnas mot ett tillägg.


Kostnad 2 500 kr inkl moms.

ÖVERVINTRAT BISAMHÄLLE/PRODUKTIONS-

Det finns ett begränsat antal övervintrade bisamhällen till salu. Endast buckfastbin. 


20 ramar med fjolårets buckfastdrottning, varav en låda (10 ramar) med bin, yngel och ägg. Bisamhället är redo att producera honung samma år. På våra breddgrader kan du skatta 20-30 kg beroende på vilka förhållanden som råder. 


Bisamhället kan hämtas i mitten av maj. Jag återkopplar till dig när jag gjort en ordentlig vårgenomgång för att säkerställa att bisamhället och drottningen kommit igång.


Bisamhället hämtas kvällstid på Alnö, efter överenskommelse med dig.


OBS. Medtag egen botten, tak och spännrem. Om ni inte har eget kupmaterial så går det att ordna mot ett tillägg.Kostnad 5 000 kr inkl moms. 

HONUNGSBIN I SVERIGE


I Sverige används fyra varianter av det europeiska biet,

Apis mellifera:

 • Buckfast Apis mellifera mellifera X
 • Krainer Apis mellifera carnica
  • Ligustica Apis mellifera ligustica
  • Nordiska bin Apis mellifera mellifera


  HONUNBGSBIN I SUNDSVALL


  I Sundsvallstrakten gäller i huvudsak buckfast och nordiska bin. För allas skull, även binas, så rekommenderas att välja den variant av bin som finns i ditt närområdet. Korsningar av olika typer av honungsbin sägs trigga de sämsta beteendena.


  KARTA
  Här hittar du en områdeskarta som Sundsvalls biodlarförening har tagit fram.


  FÖRETAGET

  BEEhappy AB


  Besöksadress Honungsverkstad

  Raholmsvägen 100C, Alnö

  Google Maps


  Postadress

  Bullås 114

  865 92 Alnö

  FÖLJ BEEHAPPY 

  © 2024 Copyright BEEhappy. All Rights Reserved.